top of page
shutterstock_267784448 (Large).jpg

תרופות קרדיולוגיות שכיחות  

בעיות קרדיולוגיות שכיחות

נושאים כללים בקרדיולוגיה

טיפול במחלות לב נערך גם באמצעות תרופות המתבססות על מנגנוני הפעלה  שונים. מדובר בטיפול תרופתי  שבאמצעותו ניתן לשיפר את פעילות הלב באמצעים שונים כגון:  הפחתת התכווצות שריר הלב, הורדת לחץ הדם, הורדת נפח הדם  ועוד.  התחלת הטיפול בתרופות קרדיולוגיות נעשית לפי המלצתו של קרדיולוג בלבד. לתרופות לב חשיבות רבה היות וטיפול תרופתי ללב יכול למנוע, התקף לב ומחלות לב ולטפל במחלות לב לאפשר איכות חיים קיימת ולמנוע החמרה במצב הלב.

תרופות קרדיולוגיות

אספירין

אספרין הינה תרופה המפחיתה יצירת קרישי דם. לתרופה השפעות לוואי - כאב בטן או דימום - לכן יש ליטול אותה אחרי האכילה. תכשיר נפוץ: מיקרופירין.

 פלוויקס: פלוויקס הינה תרופה המפחיתה יצירת קרישי דם ואת הסיכון לחסימת עורק חדה לאחר השתלת תומכן,  בעורקים.

סטטין

סטטין הינה תרופה המעכבת יצירת כולסטרול, התרופה בטוחה לנטילה. לעתים נדירות בעת נטילת התרופה קיימת הפרעה בתפקודי הכבד ואפשר לאבחנה בבדיקות מעבדה הנעשות בתוך שישה עד 12 שבועות מתחילת הטיפול או משינוי המינון. השפעת לוואי נדירה  לתרופת הסטטין היא חולשת שרירים. בכל מקרה של חשד יש לפנות לייעוץ רפואי. תרופה מוכרת מקבוצה זו היא סימבסטטין Simvastatin / סימבקור Simvacor.

חוסמי ביתא

תרופות מקבוצה זו מאטות  את קצב הלב ומפחיתות את עצמת התכווצותו. התרופות ניתנות גם לטיפול רפואי ביתר לחץ דם ולמניעת תעוקת לב. אצל חולים שלקו בהתקף לב או בירידת כושר התכווצות הלב הוכח שהתרופה מקבוצת חוסמי ביתא מפחיתה אוטם נשנה ותמותה. התרופה מקבוצת חוסמי ביתא בטוחה לנטילה ומעוטת השפעות לוואי. התרופה מקבוצת חוסמי ביתא אסורה לנטילה על חולי גנחת הסמפונות (אסתמה). תרופה נפוצה: נורמיטן Normiten / נורמלול (Normalol .

 

קבוצת תרופות מעכב - ACE

משפחת התרופות זו נקראת מעכבי  ACE הנם חוסמי אנזים ביצירת אנגיוטנסין. מדובר בחלבון שעשוי לגרום להתכווצות עורקים.  התרופות  מיועדות לטיפול ביתר לחץ דם ואף להקלת פעולת הלב שתפקודו ניזוק. תרופות מקבוצה זו  אלו טובות למניעת נזק לכליות אצל חולי סוכרת. תרופה נפוצה בקבוצה זו של מעכבי  ACE הנה : אנלדק. ( Enaladex)השפעות לוואי אפשריות של תרופות מקבוצה זו הוא  הינן שיעול החולף לאחר הפסקת הטיפול התרופתי.

 

ARB - חוסמי הקולטן לאנגיוטנסין

תרופות לטיפול ביתר לחץ דם ובאי-ספיקת לב אצל חולים שפתחו השפעות הלוואי של מעכבי ACE. תרופות נפוצות: אוקסאר (Ocsaar ), אטקנד ( Atacand ).

ניטרטים

ניטרטים הינן תרופות מרחיבות כלי דם ומקלות תעוקת לב. השפעות לוואי  אפשריות  לנוטלים תרופה זו- כאב ראש תרופה   נפוצה: קורדיל (Cordil )/ איזוקרדיד ((Isocardid.

 

תרופות קרדיולוגיות חוסמי תעלות הסידן

תרופות קרדיולוגיות חוסמי תעלות הסידן: תרופות אלו מרפות ומרחיבות כלי דם., בעיקר בחולים הלוקים ביתר לחץ דם. תרופות נפוצות: ניפדיפין (Nifedipine ) אוסמואדלאט ( Osmo-Adalat ). השפעות לוואי  אפשריות אצל אלו הנוטלים אותן- נפיחות ברגליים.

 

תרופות משתנות

התרופות המשתנות הינן תרופות המפחיתות את כמות הנוזלים בגוף וניתנות לטיפול ביתר לחץ דם (תרופה נפוצה – דיאיזותיאזיד (Disothiazide) ולטיפול בירידת תפקוד שריר הלב (פוסיד (Fusid)). תופעת לוואי - ירידת כמות האשלגן בדם.

 

אלדקטון - Aldacton

תרופה משתנת אך גם מגינה על שריר הלב אצל חולי אי-ספיקת לב. השפעת לוואי  אצל נוטלים תרופה זו הנה - עליית רמת האשלגן בדם.

 

פרוקור - Procor

פרוקור ()הנה תרופה לטיפול בהפרעות קצב לב. תופעות לוואי: כתוצאה מנטילת התרופה יכולה להיות הפרעה בתפקודי בלוטת המגן ובאופן נדיר דלקת כימית בריאות או הפרעה בתפקודי כבד.

דיגוקסין  - Digoxin

תרופה זו משפרת את איכות חיי הגברים שלוקים באי-ספיקת לב ומאטה את קצב הלב במנוחה אצל חולים שלוקים בפרפור פרוזדורים. ניתן לבדוק את רמת התרופה בדם.

 

קומדין - Coumadin

תרופה קרדיולוגית זו  מעכבת את מערכת הקרישה וניתנת לטיפול בחולים בסיכון גבוה ליצירת קרישי דם. יעילותה נבדקת בבדיקות דם שנערכת למטופל הנוטל אותה  INR. טווח התוצאה הרצוי בדרך כלל שניים-שלושה. הסיבכים /או התופעה הנלוות העיקרית עקב נטילת התרופה  הוא דימומים; בכל חשד שיש למטופל שיש לגבי דימום יש לפנות בדחיפות לייעוץ  רפואי.

 

ייעוץ רפואי קרדיולוגי

לפגישת הייעוץ הרפואי יש חשיבות רבה והוא כולל, הקשבה למטופל בכל הקשור לתסמינים שמטרידים אותו. כמו כן הקרדיולוג  לוקח אנמנזה רפואית הכוללת מחלות רקע, נטילת תרופות, עישון, יתר לחץ דם, שומנים בדם, סוכרת, היסטוריה של מחלות לב במשפחה. במהלך הייעוץ הרפואי, יבדוק הקרדיולוג את המטופל במידת הצורך, ויעבור על בדיקות הרפואיות קרדיולוגיות שביצע המטופל או לחילופין יפנה אותו לבדיקות קרדיולוגיות בהתאם לבעיה הרפואית ממנה המטופל סובל. על בסיס הבדיקות הרפואיות יחליט הקרדיולוג על הטיפול  הנדרש לרבות טיפול תרופתי. הקרדיולוג  יסקור בפניי המטופל  את תופעות הלוואי הכרוכות בלקיחת התרופות השונות כמו כן יסביר על הצורך באורח חיים בריא,  שמירה על תזונה נכונה ופעילות ספורטיבית. ועוד.

bottom of page